Paardenvakantie

Uw paard mee op vakantie

Op vakantie met uw paard in Drenthe? Vakantiehuis d’ Oosteresch bij Dwingeloo is uitstekend geschikt om met uw paard op vakantie te gaan. Uw paard heeft een prima onderkomen in onze weide en/of in een van onze paardenboxen.

Ruiter- en menroutes

Het vakantiehuis ligt aan een netwerk van met borden gemarkeerde ruiter- en menroutes in het Nationaal Park Dwingelderveld. In totaal is er in het Nationaal Park 57 kilometer aan ruiter- en menroutes. Ruiterpaden staan in het bos aangegeven. Als fervente menners kennen wij het bos door en door en wijzen u graag de weg. Ook is er een gratis ruiterbrochure beschikbaar met informatie voor ruiters en menners. In de Men- en ruitergids Drenthe van Recreatieschap Drenthe staan alle men- en ruiterroutes in Drenthe.

Het Dwingelderveld kent vele men- en ruiterpaden en -routes
Het Dwingelderveld kent vele men- en ruiterpaden en -routes

Paardrijevenementen

In Dwingeloo en omgeving worden leuke evenementen georganiseerd voor paardenliefhebbers. In mei wordt tussen Lhee en Dwingeloo het Lente Dressuur Concours Dwingeloo georganiseerd. In juli zijn de Paardendagen Westhoek op het evenemententerrein in Dwingeloo. Ook is er in juli de paardrijvierdaagse Dwingeloo. Per dag is er een prachtige route uitgezet van ongeveer 30 km. In september vindt jaarlijks een grootse veulenveiling plaats bij manege Vos in Dwingeloo. Manege Holtingerzand in Uffelte organiseert diverse natuurtochten te paard onder deskundige begeleiding.

Paardenuitjes op een rij

Ook in de omgeving zijn er gedurende het jaar leuke paardrijevenementen om aan deel te nemen of naar te kijken. Hieronder een overzicht van de evenementen gedurende het jaar. Misschien leuk te combineren met een verblijf in een van onze vakantiewoningen?

januari

Indoor Hartje Drenthe Beilen

mei

Lente Dressuur Concours Dwingeloo
Samengestelde menwedstrijd Zuidwolde
CH de Wijk

juli

Paardendagen Westhoek Dwingeloo
Paardrijvierdaagse Dwingeloo
CH Zuidwolde en CSI de Wolden

september

Veulenveiling Dwingeloo
CH Zuidwolde
Donkere Paardendagen Ruinen
Paard en Erfgoed Boschoord