Een vakantie in de natuur

De natuur is natuurlijk trekpleister nummer 1 voor een dagje uit. Vakantiehuis d’ Oosteresch ligt aan het Nationale Park Dwingelderveld, een ongeveer 3.700 hectare groot natuurgebied met vele mogelijkheden voor excursies, een bezoekje aan de schaapskooi Lhee of aan de ‘overkant’ van de heide schaapskooi van Ruinen.

Ontdek de uitgestrekte heide die in het najaar prachtig paars kleurt. Het Nationaal Park Dwingelderveld bestaat niet alleen uit heide, maar ook uit bossen en jeneverbesstruwelen, esdorpen, grafheuvels en vennetjes. Het Dwingelderveld is Drenthe in een notendop.

Wandelen door het Dwingelderveld

Het Dwingelderveld heeft vele wandelpaden. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hebben er veel wandelroutes uitgezet van verschillende lengtes, gemarkeerd en beschreven.

Fietsen door de natuur

Ook fietsliefhebbers kunnen zich uitleven in de natuur van het Dwingelderveld met vele tientallen kilometers aan fietspaden. Er zijn diverse fietsroutes om de omgeving te verkennen. In het Dwingelderveld zijn ook mountainbikers welkom. Vlakbij het vakantiehuis kunt u aansluiten bij een 23-kilometer lange mountainbikeroute door de natuur van het Dwingelderveld.

Activiteiten in het Nationaal Park

Natuurmonumenten organiseert tal van activiteiten voor volwassenen en kinderen in het Dwingelderveld. De meeste activiteiten vinden plaats vanuit het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Vanaf het vakantiehuis fietst u er dwars over de heide zo naar toe.

Meer weten over de mogelijkheden in het Dwingelderveld? Bekijk dan de folder Het Dwingelderveld in één oogopslag. Bent u net zo verknocht aan de natuur als wij? Aarzel dan niet en boek uw weekendje weg of uw vakantieweek in de natuur bij d’ Oosteresch in Lhee.

Nationale Park Drents-Friese Wold en Holtingerveld

Hoewel het onmogelijk is om uitgekeken te raken op het Dwingelderveld, zijn ook andere natuurgebieden binnen handbereik.  Acht kilometer verderop in Diever begint het uitgestrekte Nationale Park Drents-Friese Wold met zowel in Diever als Appelscha een bezoekerscentrum. Bij Havelte vindt u het Holtingerveld met vele sporen uit het verleden. De nieuwe Toegangspoort met nieuwe schaapskooi is een interessant startpunt van een dagje in de natuur.