Dagje uit in de omgeving

Drenthe leent zich bij uitstek voor gezellige dagjes uit. Ook Zuidwest-Drenthe is een levendige omgeving met diverse mogelijkheden voor uitstapjes.

Kunst en Cultuur

Liefhebbers van Kunst en Cultuur komen in Zuidwest-Drenthe zeker aan hun trekken. Het gebied heeft een rijke hoeveelheid aan cultuurhistorisch erfgoed. Historische gebouwen, hunebedden (Diever en Havelte), sporen uit het verleden in de natuur… Bijzonder zijn ook de theatervoorstellingen in de open lucht. Proef de sfeer in het Shakespearetheater in Diever. Of neem eens een kijkje bij het bostheater in Havelte. Vele kunstenaars raken geïnspireerd door de natuur en de rustieke omgeving in deze regio. Er zijn dan ook veel ateliers en galeries te bezoeken. Ook worden er gedurende het jaar diverse kunstmarkten georganiseerd.

Musea

In de omgeving zijn interessante musea die een bezoekje meer dan waard zijn. In Diever is het Oermuseum over de prehistorie in het gebied West-Drenthe. In Vledder bevindt zich het zeemuseum Miramar en Museums, het museum voor valse kunst. In Frederiksoord is het Koloniemuseum en in Ruinerwold De Karstenhoeve. Vraag ons er naar, wij vertellen u er graag over!

Winkelen

In de dorpen in de omgeving zijn verrassend leuke winkeltjes te vinden. Uitgebreider winkelen? Dat kan in de steden Hoogeveen (16 km), Assen (27 km) of Meppel (29 km).

Bekijk ook de website van Drenthe.